Fietstunnels en rondweg; informatieavond over De Hoven

15-11-2016 Nieuws Redactie

Fietstunnel Kanonsdijk | ©

ZUTPHEN – Woensdagavond zal er een inloopavond zijn over de aanleg van de Rondweg N345 De Hoven. Tijdens de avond wordt gesproken over een nieuwe afslag van de weg naar De Teuge en wijzigingen bij de Baankstraat.

Op dit moment wordt nog de benodigde grond aangekocht voor de rondweg. Daarnaast wordt er een aanbestedingsprocedure uitgeschreven voor de spooronderdoorgang bij het Tondense Enkpad. Het contracteren van een aannemer verwacht de provincie Gelderland in januari 2017 te doen.

Fietstunnel
In het tracé van de nieuwe rondweg komen 2 fietstunnels. Ontwerpbureau ‘Ipv Delft’ heeft hiervoor schetsontwerpen gemaakt. Bij deze ontwerpen is rekening gehouden met de landelijke omgeving, sociale veiligheid en verkeersveiligheid. De ontwerpen zijn geïnspireerd op het bestaande agrarische landschap. De fietstunnels komen bij de Baankstraat en op de Kanonsdijk.

Bij de Kanonsdijk gaat de fietstunnel onder de (turbo)rotonde door. In het midden is een uitsparing in het dak gemaakt zodat er daglicht in de tunnel komt. Zo blijft de tunnel overzichtelijk voor aankomende fietsers.


Fietstunnel bij de Baankstraat | ©


Rondweg
Een westelijke rondweg om De Hoven blijkt volgens de provincie de meest effectieve oplossing  met de minste negatieve effecten te zijn. “Het zorgt voor een goede verbinding met de nieuwe IJsselbrug (Cortenoeversebrug) waardoor de belasting op de Oude IJsselbrug afneemt. De binnenstad van Zutphen blijft echter goed bereikbaar. De plannen houden eveneens rekening met een goede toegang tot de wijk De Teuge.” aldus de provincie.

De inloopavond is in de kantine van ZVV De Hoven aan de Molenweg 36. De avond duurt van 18.30 tot 20.00 uur.Gerelateerd