Fractievoorzitter SP 'solliciteert' naar functie directeur Het Plein

06-06-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De fractievoorzitter van de Zutphense SP, Mathijs ten Broeke, solliciteert naar de functie van directeur bij Het Plein.
De fractievoorzitter doet dit om aandacht te vragen voor het solliciatieprobleem onder werklozen. “Er zijn momenteel 35 werkzoekende per openstaande vacature”, aldus Ten Broeke. Hij solliciteert om “te ervaren wat honderden Zutphenaren dagelijks ervaren: sollicitatiebrieven moeten blijven sturen terwijl de kans om een baan te krijgen met de huidige werkloosheid nagenoeg 0 is.”
In zijn sollicitatiebrief verwijst hij naar dit probleem.

Helft van het geld
Daarnaast vindt Ten Broeke dat het loon te hoog is. “. Ik las dat tegenover deze voltijd aanstelling een financiële beloning staat van bruto 7.038 euro per maand.”

“Naast het feit dat dit salaris nog hoger is dan dat van een Zutphense wethouder, zou er van dit bedrag in de huishoudelijke verzorging meer dan vier mensen aangenomen kunnen worden om voltijd aan de slag te gaan.” Ten Broeke zegt dat hij het voor de helft van het geld zou doen.

De deadline om te solliciteren voor de functie van directeur van Het Plein is tot 6 juni.

Ten Broeke ziet de brief als een “kans om aan Het Plein duidelijk te maken dat het van de zotte is om mensen te dwingen eindeloos te blijven solliciteren en te moeten concurreren met andere werkzoekenden.”