Gastgezinnen gezocht voor feestmaal met Zutphense vluchtelingen

21-12-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Na het grote succes van 2015 en 2016 organiseert Buddy to Buddy opnieuw een Eat & Meet waarbij gastgezinnen hun huis kunnen openstellen voor een vluchteling(gezin). Momenteel wonen ongeveer 500 vluchtelingen op het azc in Zutphen. Voor alle vluchtelingen die dat willen organiseert Buddy to Buddy tussen kerst en oud en nieuw de mogelijkheid om een avond door te brengen in huiselijke sfeer. De data die hiervoor open staan zijn 28, 29 en 30 december.

De ervaring leert dat het voor veel vluchtelingen een verademing is om even uit de drukte van zo'n grote opvang te zijn, om gewoon op een bank te kunnen zitten, televisie te kijken of een spelletje te doen. Om deze avonden mogelijk te maken zoekt men gastgezinnen die in en rond Zutphen wonen.

Van de gastgezinnen wordt gevraagd om hun gasten tussen 17.00 en 17.30 uur 's middags op te halen bij de receptie van het azc, hen gastvrij te onthalen in hun huis, voor (of samen met hen) te koken en de avond op een genoeglijke manier samen door te brengen. De gasten moeten na afloop weer teruggebracht worden naar het azc. Voor 21.30 uur 's avonds moet iedereen weer terug zijn.

Gastgezinnen die zich willen opgeven kunnen dat doen door zich voor de kerst aan te melden door een mail te sturen aan eatandmeetzutphen@gmail.com.

Gastgezinnen worden gebeld op het moment dat er een match is. Het is goed mogelijk dat het aanbod groter blijkt te zijn dan de vraag. De organisatoren weten daarom nog niet of men elk gastgezin ook kan koppelen.