Gemeente breidt digitale diensten uit: van trouwen tot geboorte

15-02-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Steeds meer zaken kunnen inwoners online regelen. Ook bij gemeente Zutphen is dat mogelijk. Vanaf 14 februari is het mogelijk om digitaal huwelijksaangifte te doen. De komende maanden komt er nog een aantal digitale diensten bij.

Trouwen digitaal regelen
Paren die willen trouwen doen hiervan huwelijksaangifte (vroeger heette dat ‘ondertrouw’). Op welke dag en tijd zij willen trouwen en welke trouwambtenaar het woord doet, mogen zij zelf kiezen. Vanaf dinsdag14 februari, Valentijnsdag, is dit allemaal online te regelen via Zutphen.nl. Dit geldt ook voor de registratie van partnerschap.

Aangifte geboorte
Ook de aangifte van een geboorte kan sinds kort digitaal. Vanuit huis of het ziekenhuisbed kunnen ouders hun baby digitaal aangeven via Zutphen.nl en een afspraak plannen bij de gemeente om de geboorteakte te ondertekenen. Dan is de aangifte officieel.

Nog meer digitaal
Voor de zomer komt er nog een aantal online aanvraagmogelijkheden bij. Denk hierbij aan een uittreksel burgerlijke stand en het doorgeven van een verhuizing. “Op allerlei onderdelen zijn we bezig met het verbeteren van onze dienstverlening. Meer zaken digitaal kunnen regelen is daar onderdeel van zodat je als inwoner niet voor alles naar het stadhuis hoeft. Dit jaar willen we daar een flinke slag in maken en daar ben ik heel blij mee. Wilt u liever persoonlijk geholpen worden, dan bent en blijft u natuurlijk van harte welkom!”, aldus wethouder Annelies de Jonge.Gerelateerd