Gemeente Brummen en Glasvezel buitenaf tekenen convenant

11-01-2019 Nieuws Redactie

BRUMMEN– Wethouder Peter-Paul Steinweg en directeur Piet Grootenboer van Glasvezel buitenaf hebben gezamenlijk het convenant ondertekend waarin afspraken zijn gemaakt over het (gezamenlijk) toezicht tijdens de aanleg, de ligging van de glasvezel, de leges & degeneratiekosten en de garantie. De planning is dat de aanleg voor de zomer van 2019 start in Veluwe Oost.

Snel internet

Directeur Piet Grootenboer: “We hebben de inwoners een brief gestuurd over de stand van zaken. De aannemer die de aanleg in Veluwe Oost gaat uitvoeren zal in het voorjaar hun huidige project afronden en voor de zomer van 2019 van start gaan in Veluwe Oost. Als we weten wanneer de exacte start van de aanleg in het buitengebied van Veluwe Oost zal zijn, dan informeren we de inwoners hierover.” Verantwoordelijk wethouder Peter-Paul Steinweg: “We leven in een snelle wereld en snel internet is onontbeerlijk. Zeker voor bedrijven, maar ook voor onze inwoners. We hebben nu de kans om voor de toekomst de digitale ontsluiting van het buitengebied goed te regelen.”

Niet in aanmerking

Met de aanleg van glasvezel in het buitengebied heeft de hele gemeente Brummen breedband-internet. In de kernen Brummen en Eerbeek is enkele jaren geleden een glasvezelnetwerk aangelegd. De kleine kernen Leuvenheim, Hall, Oeken, Cortenoever en Empe zijn aangesloten op een coax-netwerk, dat ook breedband-internetsnelheden biedt (ruim boven de 100 Mb). Zij komen dus niet in aanmerking voor de huidige glasvezelaanleg-actie.

Meer weten

Wilt u zich alsnog aanmelden voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Veluwe Oost of heeft u vragen? Neem dan contact op met Glasvezel buitenaf via nummer 088- 75 85 800 of kijk op www.glasvezelbuitenaf.nl.