Gemeente heeft geen intenties om uitkijkplatform De Hoven te verlagen

14-12-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De gemeente heeft geen intenties om het uitkijkplatform bij De Hoven te gaan verlagen. Dat vertelt een gemeentewoordvoerster aan Zutphen24. Buurtbewoners zijn niet blij met uit platform, omdat deze hun uitzicht zou verpesten. Zij zeggen zelfs juridische stappen te willen ondernemen.

Eerder gaf wethouder Oege Bosch aan, na vragen van de Stadspartij, dat ze er “best naar willen kijken”.
“Maar ik weet al, dat we over verlaging, dus lager dan het uitkijkpunt nu is, in gesprek moeten met het Waterschap, dan wel Rijkswaterstaat in verband met de dijkhoogte.”

De gemeente komt hier nu op terug.

“Het balkon is op hoogte gebracht in verband met het uitzicht op Zutphen en Oude IJsselbrug. Hier is uitvoerig vanaf 2015 met de omgeving over gecommuniceerd. Daarnaast zijn onder het balkon treden opgenomen, waar wandelaars/recreanten kunnen zitten. Met het verhoogde balkon is er directe sociale controle mogelijk vanuit het voet- en fietspad op de dijk. Hiermee wordt een mogelijke hangplek voorkomen,” aldus de gemeentewoordvoerster.

Volgens de gemeente zou, indien het balkon op gelijke hoogte van de dijk wordt gerealiseerd, er geen sociale controle vanaf het voet- en fietspad mogelijk zijn. Hierdoor is de kans groter op een hangplek.

Onherroepelijk
“Daarnaast zal bij het verlagen van het uitkijkplatform de trap- zitpartij niet tot minder goed bruikbaar zijn. Er moet voldoende ruimte zitten tussen de trap- zitpartij en het platform (in verband met het stoten van je hoofd).”

De woordvoerster benadrukt ook dat dan een onherroepelijke omgevings- en watervergunning gewijzigd moet worden. “We hebben alles nagekeken en de procedures zijn goed doorlopen. We zijn in gesprek gegaan met de heer Gort (protesterende buurtbewoner van De Hoven, red.) en zijn en blijven beschikbaar om eventuele vragen over vergunningen of procedures verder toe te lichten mocht daar vanuit de bewoners behoefte aan zijn.”