Gemeente investeert in Hanzehof

30-03-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De Hanzehof kan binnenkort van start met het 'noodscenario'. De gemeente heeft hiervoor het geld beschikbaar gemaakt.
De Hanzehof maakte vorig jaar bekend een investering nodig te hebben om vooruit te kunnen. Daarbij had het verschillende scenario's klaarliggen. Twee daarvan zouden een miljoeneninvestering kosten. Het noodscenario zou genoeg renovatie teweeg kunnen brengen om vijf jaar vooruit te kunnen.

Kosten
Dit noodscenario zou 1,2 miljoen kosten. Daarvan is reeds 300.000 euro in 2015 al als subsidie verleend voor energiemaatregelen die door theater de Hanzehof ook in dat jaar zijn gerealiseerd. De overige negen ton wordt als lening geïnvesteerd.

Daarbovenop krijgt de Hanzehof ook een bijdrage van 190.000 euro als buffer om de exploitatietekorten tot 2020 op te vangen.

Duurzame exploitatie
Een tegenvaller voor de Hanzehof is dat het plan rondom betaald parkeren niet doorgaat. De Hanzehof had hiermee 50.000 euro per jaar willen ophalen. De gemeente heeft door deze plannen een streep gezet.

“Deze exploitatie stond pas vanaf 2017 in de begroting, en vanaf 2018 voor het volledige bedrag,” vertelt wethouder René Sueters, “Er is nu dus nog tijd en ruimte om naar alternatieven te zoeken.”

De investering van 1,2 miljoen euro zorgt dat de Hanzehof vijf jaar verder kan. Deze tijd moet volgens de wethouder gebruikt worden om tot een duurzame exploitatie te komen.Gerelateerd