Gemeente maakt fout bij school vluchtelingen

05-02-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - De vluchtelingen kunnen toch geen onderwijs krijgen aan de Waterstraat. De woordvoerder van de gemeente laat weten dat er een fout is met de omgevingsvergunning: "We hebben onder hoge druk alles op alles gezet om een passende locatie te vinden voor de Internationale Schakelklas.Helaas blijkt het nu toch nodig te zijn een omgevingsvergunning aan te vragen."

De omgevingsvergunning is nodig om onderwijs mogelijk te maken in het pand aan de Waterstraat.

De gemeente noemt het 'een hoge druk' omdat eigenlijk per 1 februari gestart had moeten worden met de Internationale Schakelklas. Daarvoor hadden zij in eerste instantie het ROC pand aan het Vispoortplein in gedachte. Zij zagen deze overeenkomst echter op het laatste moment afketsen.

Om er toch voor te zorgen dat de aanwezige vluchtelingen geen onderwijs missen, zal er les worden gegeven in de witte vleugel van het oude stadhuis van Zutphen. "Deze bestemming laat onderwijs toe", verzekert de woordvoerder.  De klas begint volgende week met een introductie en intakes.  Voor de omgevingsvergunning voor de Waterstraat wordt nu een procedure gestart. 

 

 Gerelateerd