'Gemeente moet onrust bij De Kas stoppen'

26-10-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Verschillende politieke partijen in Zutphen willen dat de gemeente meer doet om de onrust bij de Kas (Kaardebol) tot een einde te brengen.

Driekant Buiten trad dit jaar in als hoofdhuurder van het pand aan de Harenbergweg, nadat Atelier3D wegens financiële problemen moest stoppen.

De onderhuurders kunnen zich echter niet vinden in de visie van de hoofdhuurder. Daarbij ontbreekt het na een half jaar nog steeds aan een gezamenlijke visie. Ook vinden onderhuurders dat zij veel te hoge servicekosten moeten bestalen aan de hoofdhuurder. In sommige gevallen betekent het voor de onderhuurders een verdriedubbeling van de kosten.

De Stadspartij heeft daarom samen met BewustZW en Lijst van Vliet een motie ingediend die de gemeente verplicht om “alles in het werk te stellen om de waardevolle initiatieven van de onderhuurders op de voormalige Kaardebol te behouden”. Daarnaast willen zij dat voor het einde van het jaar een passende en acceptabele huurovereenkomst op tafel ligt.

Bemiddeling
Een eerder aanbod van de gemeente om te bemiddelen werd afgeslagen door Driekant Buiten. Toch lijkt er enige haast geboden bij gesprekken. 1 november is vastgelegd als datum in de huurovereenkomst waarop besloten wordt of de overeenkomst met Driekant Buiten doorgaat.

De politieke partijen zetten al vraagtekens bij de huidige organisatie van het verhuur. Zij willen dat de gemeente ook de manier van verhuur goed doorlicht.Gerelateerd