'Gemeente negeert buurtbewoners niet bij Vispoortgrachtbrug'

20-12-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De omwonenden kunnen een gesprek verwachten met de gemeente over de Vispoortgrachtbrug. Dat bevestigde wethouder Coby Pennings tegenover Zutphen24.

Op 17 juni kregen omwonenden van de Vispoortgracht per brief te horen dat het college “niet specifiek met u (de bewoner, red.) in overleg wil treden over het wel of niet realiseren van een brug over de Vispoortgracht maar wil alle zaken in totaliteit bekijken.”
Wethouder Pennings zegt dat het gesprek op dat moment niet aan de orde was. Maar, dat als het onderwerp van de brug wel weer op tafel komt, de buurtbewoners daar inspraak in zullen hebben.

De buurtbewoners, tegenstander van een brug, organiseerde zaterdag een actie. Zij plaatsten borden langs de Houtwal en de Vispoortgracht richting de stad, als alternatief voor de brug.

Wethouder Pennings kon hier niet bij aanwezig zijn. Voor haar afwezigheid overhandigde SP-fractievoorzitter Mathijs ten Broeke namens de buurtbewoners een braadkip (symbool voor 'chicken'). Ten Broeke benadrukte dat ze met de omwonenden moest blijven praten over een alternatief.

Behoud borden
Of de borden voorlopig blijven staan, weet Pennings nog niet. “Ik heb ze nog niet gezien,” zegt ze, “maar ik ga ze binnenkort bekijken.”
De borden zijn zonder vergunning geplaatst, en kunnen daarom verwijderd worden. De buurtbewoners bieden ze echter gratis aan, aan de wethouder. “Misschien kunnen ze blijven. Ik wil in dit geval gewoon de procedure hiervoor doorlopen.”Gerelateerd