Gemeente wil De Kas overnemen tijdens zoektocht naar oplossing

08-11-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De gemeente wil tijdelijk de exploitatie van De Kas overnemen, om naar een oplossing te zoeken voor de ontstane problemen. Dat vertelde wethouder Rene Sueters maandagavond aan de gemeente.
Driekant Buiten zegde per 1 november het contract op als hoofdhuurder, doordat er intern verschillende problemen waren ontstaan.

Tijdens de drukbezochte Forumvergadering zei Sueters dat de gemeente tot februari of maart de rol zal overnemen, waarna zij met een pallet aan mogelijke oplossingen voor de invulling van De Kas willen komen.

Insprekers
Maar liefst vijf insprekers namen het woord tijdens de vergadering. Ook overhandigde Marijke Faber een petitie namens de participanten en obligatiehouders van Driekant Buiten om meer ruimte en tijd te geven om de zaken af te ronden en eventueel een doorgang te geven.

De geluiden van de andere insprekers waren echter voornamelijk 'optimistisch' na het vertrek van de hoofdhuurder. Insprekers namens de Vlindertuin, Bovenkamer en Erve Eme waren het er over eens dat de samenwerking zonder Driekant Buiten beter zou verlopen. “Het betekent een einde aan een periode van stagnatie”, zo verwoorde de heer Kersten het namens de Vlindertuin.

Hoewel enkele insprekers aangaven dat zij exploitatie door de gemeente wel zien zitten, was de directie van De Bovenkamer er niet over te spreken. De Bovenkamer is een inloophuis voor mensen met beginnende dementie.
“Het rommelt al maanden bij De Kas. We hadden als onderhuurder nauwelijks rechten en veel plichten. Maar niemand van de gemeente heeft ons benaderd of ingelicht met wat er ging gebeuren.” aldus de directie. Zij zien de gemeente hierdoor als onbetrouwbare partij.

Vanwege het groot aantal insprekers konden de politieke partijen niet aan het woord komen tijdens de vergadering. Over twee weken wordt er daarom verder vergaderd over het onderwerp.Gerelateerd