Gemeente wil duurdere woningen op terrein oude jeugdgevangenis

06-10-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Het Hof van Wese (beter bekend als de sportvelden van de vroegere jeugdgevangenis) zal binnenkort bebouwd worden met huizen.
Het gaat om 12 twee-onder-een-kap woningen en 68 rijtjeshuizen. Hiermee wijkt het af van het originele plan.

Koopkrachtige Zutphenaren
In het originele plan werden alleen rijtjeshuizen gebouwd. Deze zouden tussen de 174.000 en 220.000 euro kosten, met een gemiddelde van 200.000 euro.

Door minder huizen te bouwen (eerst zouden er 97 gebouwd worden), is de grond per huis groter. Wethouder Coby Pennings: “Doordat mensen wat meer ruimte hebben, worden de huizen ook wat duurder.” Dit sluit aan bij het plan van de gemeente Zutphen om meer koopkrachtige mensen naar Zutphen te halen.

Dit willen zij doen door meer te bouwen in het duurdere segment. De woningen in het nieuwe plan hebben een waarde tussen de 165.000 en 260.000 euro. De start van de verkoop is gepland eind november.

Aannemer
Ontwikkelaars Bemog en Le Clercq zullen de bouw voor hun rekening nemen. Zij betalen voor de grond ruim 2,7 miljoen euro. Dit is aanzienlijk minder dan het bedrag dat vastgelegd was bij het vorige plan, wat vast stond op ruim 4 miljoen euro. “Voor dit verschil in de grondexploitatie heeft de raad besloten de verliesvoorziening op te hogen.”, laat de woordvoerder van de gemeente hierover weten.
De overeenkomst wordt waarschijnlijk op 26 oktober door de partijen ondertekend.Gerelateerd