Gemeente Zutphen neemt 't Warnshuus over

18-12-2018 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Een jaar lang zal de gemeente Zupthen het bestuur overnemen van ’t Warnshuus in Warnsveld. In die periode gaan ze onderzoeken hoe ze het gemeenschapshuis op een financiële gezonde basis kunnen voortzetten. Ook wordt gekeken of de bibliotheek behouden kan blijven voor Warnsveld.

Sluiting voorkomen

Deze kwestie speelt natuurlijk al een aantal maanden en begon toen de gemeente Zutphen kenbaar maakte om 150.000 euro te bezuinigen op de subsidie voor de bibliotheken in Zutphen en Warnsveld. De toekomst van een bibliotheek in Zutphen en Warnsveld was daardoor niet langer gegarandeerd. De gemeenteraad besloot op 5 november die bezuiniging terug te draaien, echter de problemen bij Graafschap Bibliotheken bleken iets dieper te zitten waardoor de problemen voor de bibliotheken niet zijn opgelost. ’t Warnshuus zou door het verdwijnen van de bibliotheek hierdoor ook niet langer opengehouden kunnen worden.

Nieuw bestuur

Verantwoordelijk wethouder Laura Werger heeft nu echter toegezegd dat ‘t Warnshuus nog zeker een jaar verder kan. Het bestuur van Stichting Kulturhus Warnsveld treedt per 1 januari af. Het nieuw te vormen bestuur waar de drie wethouders in plaatsnemen gaat ook kijken naar het behoud van de bibliotheekvestiging in 't Warnshuus. Mogelijk kan de vestiging van Graafschap Bibliotheken in afgeslankte vorm behouden blijven.