Gemeente Zutphen wil preventief jeugdbeleid versterken

02-12-2015 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De gemeente Zutphen gaat zich richten op achterstanden bij jonge kinderen te voorkomen. Hiervoor wil het college het huidige preventief jeugdbeleid versterken.

“Ieder kind moet de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen.” zo staat in het besluit van het college, “Van belang is dat er op een zo'n vroeg mogelijk moment de kwetsbaarheid bij kinderen en gezinnen wordt gesignaleerd, dan kan er worden ingezet om deze zo snel mogelijk proberen op te heffen. Daarmee bevorderen we het welbevinden van de kinderen, het ontwikkelen van hun talenten en het naar vermogen deelnemen aan de maatschappij.”

De gemeente wil hiervoor met organisaties en instellingen samenwerken om de juiste hulp in te zetten en komen tot een integrale manier van werken.

 De komende tijd wordt gewerkt aan een concreet plan van aanpak. Daarbij heeft de gemeente hulp gevraagd bij het Saxion voor de ondersteuning en advisering bij literatuuronderzoek. Ook zouden zij kunnen helpen bij het opzetten van een kwalitatief onderzoek van de ouders.

Naar verwachting zullen vanaf januari de eerste onderzoeken van start gaan.Gerelateerd