Gemeenteraden: Het Plein en Delta mogen samenvoegen

10-11-2015 Nieuws Redactie

ZUTPHEN/LOCHEM – Delta en Het Plein mogen samenvoegen. De gemeenteraden van Bronckhorst, Brummen, Voorst, Lochem en Zutphen hebben dit goedgekeurd. Daarmee wordt het bedrijfsplan 'Winst door Verbinden' nu uitgevoerd. Bij de uitvoering wordt Delta gefaseerd opgeheven.

De samenvoeging volgens de instanties noodzakelijk vanwege veranderingen in de wetgeving. De gemeenten Zutphen en Lochem blijven 'eigenaar' van Het Plein. De vijf gemeenten nemen diensten rondom de bestaande sociale werkplaats medewerkers (SW-medewerkers) af. Ook in de nieuwe situatie blijft deze verdeling van taken overeind. Dit betekent dat Lochem en Zutphen eigenaar van Het Plein blijven en dat de overige drie gemeenten in de vorm van een contract diensten afnemen op het gebied van SW.

Alle partijen willen dat de overgang voor de SW-medewerkers moet zo soepel mogelijk verlopen, al hun contracten worden behouden. Ook blijven zij in dezelfde regio aan het werk als dat ze nu zijn. De verantwoordelijkheid voor de SW-medewerkers blijft ook bij de gemeenten waar ze actief zijn liggen.

“Door het samenvoegen van beide organisaties wordt met hun expertise, een stap voorwaarts gemaakt in het effectief begeleiden van inwoners naar mee doen. Op deze wijze blijft de dienstverlening uitvoerbaar terwijl de beschikbare middelen afnemen.” laat Het Plein in een verklaring weten.Gerelateerd