GGNet bereid vluchtelingen op te vangen

22-09-2015 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - GGNet is bereid mee te werken aan de opvang van vluchtelingen. Zij willen in Warnsveld het gebouw De Mate beschikbaar stellen voor de opvang. Het GGNet heeft nog geen concrete plannen met de gemeente, maar ze treffen voorbereidingen om de komst van vluchtelingen mogelijk te maken.

“Met het bewoonbaar maken van de Mate is het GGNet in staat om noodopvang te bieden,” vertelt Hettie D’Arnaud van GGNet. Het gebouw werd al een tijd niet meer gebruikt en daarom moet het één en ander nog gebeuren.

Het GGNet was eerder benaderd door de gemeente of zij De Mate per direct beschikbaar hadden voor noodopvang van 72uur. Dit was uiteindelijk niet nodig omdat de gemeente besloot de vluchtelingen onder te brengen in de Hanzehal.

De gemeente had echter ook plannen om de vluchtelingen voor langere tijd op te vangen (1 tot 5 jaar). Daarvoor worden verschillende locaties bekeken. De Mate zou ook hiervoor kunnen dienen. Om hoeveel vluchtelingen het zou kunnen gaan kan het GGNet niet zeggen.

“De Mate is geschikt voor 70 patiënten. Maar in de GGZ gaan ze ervan uit dat één patiënt, één kamer heeft.” aldus D’Arnaud. Er zouden nu echter meer vluchtelingen op één kamer kunnen. “De bovengrens zou dan later bepaald moeten worden door het COA.”

Het GGNet benadrukt wel dat er nog geen concrete afspraken zijn gemaakt. Maar als hulpverlenende organisatie staan ze open om hulp te bieden waar nodig.

De gemeente heeft het verhaal inmiddels ook bevestigd. "Het is nog niet zeker of de locatie van GGNet inderdaad gebruikt gaat worden voor de noodopvang. Wij verwachten daar binnenkort meer over te kunnen vertellen. Mocht de locatie van GGNet gebruikt gaan worden, dan organiseren wij samen met COA en GGNet een informatieavond voor omwonenden." aldus de gemeente.Gerelateerd