Giro d'Italia legt Zutphen 3 uur lam

22-04-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Zondag 8 mei komt de Giro d'Italia door Zutphen. Om dit mogelijk te maken zal de gemeente tijdelijk enkele wegen afsluiten.
Het parcours van de Giro (HIER op de kaart te bekijken) loopt onder andere door de binnenstad en Oude IJsselbrug.

Afzetting parcrous
Het parcours loopt via de N346 Lochemseweg en Rijksstraatweg (Warnsveld). Zo komt het peloton de gemeente Zutphen binnen. De koers vervolgt via de Kleine Omlegging, Coehoornsingel, Burg. Dijckmeesterweg, Nieuwstad, Stationsplein, Oude IJsselburg en verlaat Zutphen via de N345 Kanonsdijk.

De gemeente geeft aan dat alle zijwegen langs het parcours worden afgezet. Dit geldt niet voor fietspaden en voetpaden. Tussen 13:15 uur en 16:15 uur zal op deze wegen geen verkeer mogelijk zijn. Het gemotoriseerde verkeer kan het parcours ook niet doorkruisen.

Onbereikbaar
Instellingen zoals zorgcomplex Sutfene en Elisabeth Gasthuis liggen aan de route. Deze zullen niet met de auto te bereiken zijn op het moment dat de Giro Zutphen doorkruist. Parkeren hiervoor wordt geadviseerd om aan de Leeuweriklaan te doen.
Voor de hulpdiensten (brandweer, ambulance en politie) blijven de wegen wel open.

Parkeren
Langs het parcours van de 3e etappe kunt u op 8 mei tijdelijk niet parkeren. Voor deze dagen geldt een wegsleepregeling voor auto’s die gevaarlijk geparkeerd staan.
Voor parkeren op de Coehoornsingel, tussen Kleine Omlegging en Burg. Dijckmeesterweg, geldt: parkeer uw auto goed op de stoep of in de parkeerstrook en klap de zijspiegel van de auto aan de zijde van de weg dicht.

Omrijden
Wie Zutphen alsnog wil verlaten rond dit tijdstip kan dat via het noorden doen (richting de A1) en het zuiden via de N314.Gerelateerd