Giro-feesten in Brummen

05-05-2016 Nieuws Redactie

BRUMMEN - De doorkomst van de Giro d’Italia op zondag 8 mei door Brummen en Leuvenheim is op zichzelf al een grote gebeurtenis. Daarnaast is er op diverse plekken langs het parcours nog meer te beleven. Goede locaties voor het publiek om de wedstrijd te bekijken zijn dan ook vooral de locaties waar een evenement wordt georganiseerd, zoals op het Marktplein/Koppelplein in Brummen, bij het buurthuis van Leuvenheim, bij de Reuvershoeve en bij het Brummens Friethuis.

Brummen
Op zaterdag 7 mei is er vanaf 17.00 uur op het Marktplein in Brummen een Italiaans diner, bedoeld voor inwoners van de gemeente. Het diner wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoring vanuit het Fonds Brummen 1200. Er zijn drie ‘maaltijdrondes’. Kaartjes zijn te koop bij Jumbo Brummen en Jumbo Eerbeek. Ze kosten slechts vijf euro. Hiervoor krijg je een maaltijd plus twee consumpties en goed gezelschap in Girosfeer. Vanaf 20.00 tot ca. 00.30 uur Pleinfeest met muziek van de plaatselijke DJ’s The Local Heroes Egbert en Martijn en optreden van feestzanger Party Harry. Om het geheel in de stijl van de Giro te brengen zal het plein sfeervol zijn versierd en in romantische sferen roze worden aangelicht.

Bij het evenement op het Marktplein en Koppelplein zijn er op zondag 8 mei  een groot beeldscherm en een tribune beschikbaar. Vanaf 11.00 uur gaat het evenement los. Er is een Mercato (Italiaanse markt), spinning, virtueel fietsen van Praxtour (een deel van de etappe kan virtueel worden gefietst), promotiestand JOGG (Jongeren op gezond gewicht). Baanwielrenster en Europees medaillewinnaar Elis Ligtlee uit Eerbeek en operazangers Pascalle de Vries geven acte de présence. Schrijver en landelijk bekend wielersportjournalist Bert Wagendorp en schrijver/amateur wielrenner Almar Otten  geven een lezing over hun (wieler)boeken  en de wielersport in het algemeen. Er is een moederdagterras en de gehele dag kunnen kinderen zich op het Koppelplein vermaken in allerlei attracties, de draaimolen, zweefmolen en springkussen. En de suikerspin zal niet ontbreken. Verder is er een demonstratie en workshop BMX Freestyle (jongeren met een eigen BMX kunnen ook een  rondje obstakels doen).

Leuvenheim
Ook bij het buurthuis in Leuvenheim is er vanaf 13.00 genoeg te doen. Er is een scherm om de koers te volgen, er is een rollerbank met fietsen om tegen de klok te racen en er is een springkussen voor de kinderen. Het geheel wordt omlijst met Italiaanse muziek, pizza ovens en Italiaanse wijn.  Bijzonder is de enorme fiets plus de letters Leuvenheim op het weiland tussen de Rietgors en de Arnhemse straat die vanuit de lucht te zien zijn.

Reuvershoeve
De Reuvershoeve heeft gratis poffertjes, moederdagattentie, dweilorkest, een springkussen en een clown. Ook bij het Brummens Friethuis is het met een springkussen voor de kinderen, een tap voor volwassenen en een barbecue goed toeven.

Verder komen er speciaal voor de Giro zes gasten uit Avola (Sicilië) naar Apeldoorn en Brummen om de start van de 99e Giro d’Italia hier mee te maken. Hun komst is voorbereid door de heer di Giacomo, een inwoner uit Eerbeek. Er doen ook één of twee renners in de Giro mee die uit die streek afkomstig zijn.Gerelateerd