Goede doelen

30-01-2019 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - De Lionsclub Zutphen gebruikt de maand februari om het voorjaar extra vroeg in huis te halen. Vier zaterdagen lang gaan de leden huis-aan-huis tulpen verkopen voor het goede doel. De opbrengst gaat drie projecten in de gemeente Zutphen.

Door verschillende wijken

Iedere zaterdag in februari worden ’s morgens in alle vroegte de tulpen opgehaald bij een kweker in de omgeving van Zutphen. Vanaf 10 uur lopen de Lionsleden dan met de tulpen door verschillende wijken. Een flinke bos tulpen kost 3,50 Euro, drie bossen worden verkocht voor een tientje. Op de vier zaterdagen in februari denkt de Lionclub enkele duizenden bossen tulpen te verkopen.

Goede doelen

De opbrengst van de actie gaat onder andere naar de Stichting Leergeld die zich bezighoudt met het financieel ondersteunen van ouders die onvoldoende geld hebben om voor hun kinderen activiteiten op school of de contributie van een sportvereniging te betalen. Een ander deel gaat naar kinderboerderij De Schouw in de Zuidwijken en naar dierenweide ’t Spiker in Warnsveld.

Witte jacks

De tulpen worden op zaterdag 2 februari verkocht in het oude dorp van Warnsveld, op 9 februari in de Warnsveldse wijk Overkamp, op 16 februari in Leesten West en de Ooyerhoek en op 23 februari in de Zutphense Zuidwijken. De verkopers zijn herkenbaar aan opvallende witte jacks met een opdruk van de Lionsclub Zutphen. Betaling kan alleen contant.