Groenmarkt officieel geopend

30-04-2016 Nieuws Redactie

 ZUTPHEN – Met het tappen van een biertje en dit daarna te overhandigen aan Wim Braakhuis, de uitvoerder van het project, opende vrijdagmiddag Oege Bosch, wethouder van Zutphen, de vernieuwde Groenmarkt.
De nieuwe inrichting van de Groenmarkt zorgt voor een betere verbinding tussen het centrum en de IJsselkade. Er is nieuwe bestrating en verlichting hiermee wordt de Groenmarkt aantrekkelijk om een terrasje te pakken of te winkelen.

Er is nog enige leegstand maar Bosch gaf in zijn openingstoespraak aan dat hij van enkele makelaars gehoord heeft dat er, mede dankzij de vernieuwing, al belangstelling getoond is.

Het mooie deel van het oude is behouden. Zo zijn de oude kasseien hergebruikt en de privéstoepen in ere hersteld. Tijdens de werkzaamheden is een oude waterput gevonden. Nu is de plek nog onzichtbaar maar binnenkort komt daar een replica van de waterpomp. Bij de replica komt een wifi-zender. Via de wifi komen bezoekers uit op de website van de VVV (www.inzutphen.nl) en daar krijgen ze informatie over de oude waterpomp.