Grondleggers Het Dagelijks Bestaan vertrekken

07-06-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De grondleggers van Stichting Het Dagelijks Bestaan: Karel Overbeek en An De Cock vertrekken na bestuurlijke “kwesties”. An de Cock is al per 1 januari jl. met haar werkzaamheden gestopt en Karel Overbeek zal op 1 januari 2017 zijn werkzaamheden beëindigen.

Het Dagelijks Bestaan is een kleinschalige leer- en ervaringsplek in Zutphen welke is opgericht op 6 oktober 2009. Het is bedoeld voor mensen die op een belangrijk kruispunt in hun leven staan, of die zijn vastgelopen. Bij Het Dagelijks Bestaan maken zij een pas op de plaats om uit te zoeken wat ze nu echt willen in hun leven, waar hun kracht ligt en welke baan of opleiding bij hen past.

Volgens An de Cock speelden er bestuurlijke kwesties; er ontstond een verschil in inzicht welke uiteindelijk heeft geleid tot het besluit van de twee pioniers om hun levenswerk bij de stichting te beëindigen. Tot 1 januari zal Karel Overbeek er nog wel 3 dagen werkzaam zijn. Beide oprichters zijn niet meer permanent woonachtig in Zutphen. Ze komen tot rust in een klein optrekje ergens in de bossen rondom Dieren.

Het Dagelijks Bestaan is een sterk gegroeide organisatie welke een krachtige leiding nodig heeft. An hoopt dan ook op een duidelijke missie en visie, want voorop staat dat deze wijziging in leiding niet ten koste mag gaan van de betrokken jongeren.

Op 1 januari moet de stichting haar locatie aan de Bolwerksweg verlaten in verband met de sloop van de panden. Tot op heden is nog niet duidelijk wat de nieuwe locatie gaat worden.Gerelateerd