Groot zonneveld moet ruim 6,5 procent van Zutphense huishoudens voorzien

02-10-2017 Nieuws Redactie

Een impressie | ©Solar Fields

ZUTPHEN – Maar liefst 4,6 hectare aan zonnepanelen moeten op Fort de Pol uit de grond gestampt gaan worden. Op de voormalige vuilstortplaats, aan de Noord-West hoek van de Mars, wil ontwikkelaar Zonnepark Fort de Pol BV (vanuit het Groningse bedrijf Solar Fields) deze gaan plaatsten. Daarvoor heeft de deze een intentieovereenkomst getekend met de gemeente.

De ontwikkelaar heeft tot 31 oktober 2018 de tijd om de financiën rond te krijgen. Zij hopen dan in het derde kwartaal van 2018 dan ook te beginnen met de bouw.

Solar Fields wil in totaal 14.500 panelen plaatsen. Deze geven genoeg stroom (4,7 miljoen kWh) voor 1400 huishoudens. Zutphen wil met dit soort initiatieven uiteindelijk energie neutraal worden. Met het zonneveld kan ruim 6,5 procent van de Zutphense huishoudens voorzien worden.

Het Zonnepark zal worden gerealiseerd op het bovenste plateau van Fort de Pol. Voor de onderste twee plateaus is belangstelling vanuit andere partijen, waaronder de ontwikkelaar van een Bio Massa Centrale (BMC). De realisatie van het zonnepark vormt geen belemmering voor de initiatieven op de onderste plateaus.