Groot Zutphens Dictee voor de taalliefhebbers

08-10-2016 Nieuws redactie

ZUTPHEN – Taalliefhebbers kunnen ook dit jaar weer meedoen aan het Groot Zutphens Dictee. Op donderdag 17 november houdt Lionsclub Zutphen-Kattenhaven inmiddels al voor de achtste keer het dictee. “Omdat alleen de prestaties van de winnaars bekend gemaakt worden, hoeft niemand een afgang te vrezen.” laat de organisatie weten.

Het Groot Zutphens Dictee is vanaf 19.00 uur bij Fort Bronsbergen, Bronsbergen 25 in Zutphen.   

Met het dictee wordt ook een goed doel gesteund. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor de stichting Het Vergeten Kind. Deze stichting Het Vergeten Kind trekt zich het lot aan van 33.000 kinderen in Nederland die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn.

Deelname
Meedoen kost 5 euro. Daarnaast mogen deelnemers zich laten sponsoren voor een vast bedrag of per woord. Het dictee telt ongeveer 250 woorden. Voor de beste deelnemers zijn prijzen beschikbaar gesteld. Alleen van de winnaar wordt bekend gemaakt hoeveel fouten zij hebben gemaakt. Alle deelnemers krijgen hun gecorrigeerde dictee na afloop terug.

Mensen die willen deelnemen aan het Groot Zutphens Dictee op donderdag 17 november kunnen zich aanmelden per mail via jwblekman@gmail.com. Binnenkort is meer informatie te vinden op de website www.grootzutphensdictee.nl.Gerelateerd