Grote tevredenheid over actie Zutphense voedselbank

13-12-2015 Nieuws Redactie

Producten en dozen voor de voedselbank


ZUTPHEN –  De Zutphense voedselbank heeft zaterdag een decemberactie gehad bij lokale supermarkten. Zowel bij de AHXL op de Polsbroek, als bij de Albert Heijn op de Brink stonden vrijwilligers met producten van de winkel.
Klanten konden deze kopen en vervolgens doneren in de hal voorbij de kassa.

“We zijn geweldig tevreden met hoe het gelopen is,” vertelt een van de vrijwilligers bij de winkel op de Polsbroek. “Mensen waren enthousiast, sommigen vroegen zelfs of we dit soort acties vaker konden doen.”

Behalve producten had de AHXL ook een eigen actie bedacht. Mensen konden 'pakketten' kopen van vijf of tien euro. In totaal werd voor 855 euro aan pakketten verkocht. Wat betekende dat de voedselbank voor dit bedrag aan extra producten kreeg.

Bij zowel De Brink als op de Polsbroek gingen daarnaast ook busjes vol kratten met producten richting de voedselbank.

“De producten worden nu verdeeld over ongeveer 230 huishoudens in de gemeente.” laat de voedselbank weten.

Zo vlak voor de feestdagen zijn er meer acties van de voedselbank. Zo zal Omroep Gelderland hier vanavond ook aandacht aan besteden.

De voedselbank zelf kijkt uit naar dit soort acties en zou graag meer doen. “Dan moeten we wel vrijwilligers hebben die daarvoor op zaterdag op pad willen. Ook om dit soort acties op meerdere plekken te kunnen houden, hadden we graag meer vrijwilligers gehad.”
Mensen die zich willen aanmelden als vrijwilliger voor de voedselbank in Zutphen kunnen een mail sturen naar voedselbankzutphen@gmail.com.Gerelateerd