Half miljoen investering in gemeentehuis; Stadspartij wil ook geld zien voor brug

25-08-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De gemeente wil een half miljoen investeren in het gemeentehuis. Het gaat om een warmte-koud-opslag systeem.
Het huidige systeem is 19 jaar oud. Volgens het college zijn de verwarmingsinstallaties van het stadhuis verouderd en economisch afgeschreven. Bovendien hebben ze een relatief hoog verbruik.

Eerder had de raad al een budget van 400.000 euro goedgekeurd. Dit budget lijkt echter niet toereikend. Het college vraagt daarom om een extra 150.000 euro.

De warmte-koud-opslag moet meer doen dan alleen het gemeentehuis verwarmen; met de opgeslagen warmte-energie moet ook een deel van het Hof van Heeckeren en het oude stadhuis verwarmd worden.

Half miljoen
De renovatie van het stadhuis is inmiddels ook betrokken bij het ‘brug-debacle’. Het feit dat de brug uit twee kleuren bestaat (gepland of niet) valt niet in goede aarde. De hele brug schilderen zou 2,5 ton meer kosten. Hans Boersbroek van de Stadspartij vindt het raar dat er wel een half miljoen aan investeringen in het stadhuis kunnen, maar niet in de brug.

Boersbroek hierover in de Telegraaf: “Als we over een paar jaar ook de rest van de brug willen schilderen, moet alles opnieuw in de steigers. En moet de brug weer voor een tijdje worden afgesloten. Wat gaat dat kosten? Destijds is er al een fors bedrag betaald voor een kleurarchitect die kwam met die rare kleur oranje, waarvan iedereen dacht dat het grondverf was. En dan te bedenken dat de gemeente deze dagen juist vijf ton wil uittrekken om het gemeentehuis duurzaam te renoveren. Ik hoop vooral dat er eerst een einde wordt gemaakt aan deze lachwekkende vertoning.”