Hanzehof organiseert debat over radicalisering

19-11-2015 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De Hanzehof gaat een debat omtrent radicalisering organiseren. Dit willen zij doen voorafgaand aan de voorstelling van oud-Zutphenaar Sadettin Kirmiziyüz.

“Het is een belangrijk maatschappelijk onderwerp,” vertelt Jelle van der Meulen van de Hanzehof.
Het onderwerp 'de radicalisering in de Westerse samenleving' is na de recente gebeurtenissen in Parijs volgens de Hanzehof meer dan ooit aan de orde.  “Daarom willen we een debat voorafgaand aan de voorstelling 'De radicalisering van Sadettin K.'”

Bij het debat zal onder andere de wethouder Patricia Withagen aanwezig zijn. “Ook willen we jongeren en mensen van welzijnsorganisaties uitnodigen. Oftewel, mensen die in hun dagelijkse werk met het onderwerp te maken hebben.”

Het debat wordt ingeleid door  Kirmiziyüz zelf. Een gespreksleider zal vervolgens het debat leiden. “We beginnen met 'wat is radicalisering', dat is immers veel meer dan we in het nieuws horen. Er zijn ook radicale christenen, of mensen bij een milieubeweging. Dat is ook radicalisering.” aldus Van der Meulen. “Hoe gebeurt dat in Nederland, Zutphen of de rest van de wereld.”

Het debat zal gevoerd worden tussen de uitgenodigde mensen. “In principe zal het panel praten. Er zal wel ruimte komen voor anderen om zijn of haar mening te laten horen als dat wat toevoegt.”

Het debat vindt plaats op 1 december in de foyer van Theater Hanzehof. Het is vrij toegankelijk voor kaarthouders van de voorstelling. Voor overige geïnteresseerden kost de entree € 3,50.Gerelateerd