Hattrick: Zutphen voor derde keer mooiste doorkomststad Roparun

07-10-2017 Nieuws Redactie

Zutphen neemt de prijs in ontvangst | ©Roparun

ZUTPHEN – Zutphen is een prachtige stad, zo vinden ook alle hardlopers van heinde en verre. Dat bleek vrijdagavond 6 oktober maar weer toen Zutphen voor de derde achtereenvolgende keer werd verkozen tot Roparunstad van het jaar (route Duitsland).

Aan de verkiezing van Roparunnerstad is een geldbedrag gekoppeld. De winnende gemeente ontvangt 50.000 euro om te besteden aan plaatselijke initiatieven die passen bij de doelstellingen van de Roparun, steun aan palliatieve zorg voor mensen met kanker.
De eerste prijs voor de route vanuit Frankrijk ging naar het Belgische Zele.

Zutphen organiseerde ook dit jaar weer een hele happening tijdens de Roparun. Er was (wederom) een lint van waxinelichtjes en volop publieke belangstelling om de renners aan te moedigen.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Zutphen ligt op de route Hamburg-Rotterdam. Sinds 2000 mogen deelnemers aan de Roparun stemmen op steden die volgens hen de leukste en gezelligste doorkomst heeft georganiseerd. In 2015 en 2016 viel Zutphen ook al in de prijzen.