Hekkendoolhof in Warnsveld vervangt paaltjesmuur

11-04-2017 Nieuws Peter van de Ven

Foto boven was de vorige situatie, foto onder de huidige | ©Zutphen24

WARNSVELD – Het nieuwe hekwerk bij de Overkamp maakte veel reacties los. Er werden vooral vragen gesteld over de toegankelijkheid voor rollators, kinderwagens en de scootmobiel.

Navraag bij de gemeente leert dat deze oplossing vriendelijker is: “In de oude situatie stonden er paaltjes op dit pad, om te voorkomen dat er fietsers hier zouden fietsen.” Zo vertelt de gemeente. Daarbij doelen zij op de bovenste foto. “De doorgang voor mensen met een rollator en kinderwagens was hier toen niet mogelijk, zij moesten via een ander pad, dat er vlakbij ligt.“

“Aan de mensen van verkeer is de vraag gesteld of we hier een andere oplossing konden maken, omdat de doorgang via de paaltjes ook voor voetgangers lastig kan zijn. Tegelijkertijd wilden we de oude situatie (geen fietsers) in stand houden.”

De gemeente erkent dat de nieuwe inrichting allicht even wennen is. Wel zeggen zij dat deze nu toegankelijk is voor rollators en kinderwagens. “De doorgang is 80 centimeter breed. Net als een normale deurpost.”

Scootmobielen moeten wel omrijden.

Het hekkendoolhof in Warnsveld is niet de nieuwe standaard, benadrukt de gemeente. Het gaat niet breed ingezet worden. “Het gaat hier om een specifieke situatie waarbij de paaltjesoplossing nog stamt uit de tijd van voor de herindeling.”