Herinrichting 's Gravenhof voor opening museum

22-02-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Medio mei 2017 gaat Hof van Heeckeren open. Voor een goede toegang naar het museum krijgt een klein gedeelte van het ’s Gravenhof een nieuwe inrichting.

Veilige entree
De huidige weg naar het parkeerterrein op het ’s Gravenhof ligt direct langs de nieuwe ingang van het museum. Deze situatie is niet optimaal en onvoldoende veilig. De herinrichting van het ’s Gravenhof als geheel, zal langer tijd in beslag nemen.

De gemeente gaat de toegangsweg naar de parkeerplaats verleggen. Deze komt straks aan de andere zijde van de Wilhelminaboom. Zo ontstaat bij de schelpenkoepel en het witte huisje plaats voor een ruime entree. Voor de koepel komen traptreden, bij de ingang voor minder validen een hellingbaan. Tegenover de entree komen fietsbeugels te staan. De drie invalidenparkeerplaatsen op het ’s Gravenhof worden een klein stukje verplaatst.

Met deze aanpassing lopen we vooruit op de herinrichting van het ’s Gravenhof. Deze wordt nog op de schop genomen in het plan Poort van Zuid. Bij de herinrichting van ’s Gravenhof probeert de gemeente de nieuwe en veilige entree van de musea te behouden. De uitvoering van het werk gebeurt in april 2017. Als alles volgens planning verloopt, is het werk klaar voor Koningsdag, voor de opening van Hof van Heeckeren.

Inloopbijeenkomst
Op dinsdag 7 maart 2017 organiseert de gemeente Zutphen een inloopbijeenkomst om het plan aan de direct betrokkenen en omwonenden toe te lichten. De bijeenkomst is van 17:00-19:00 uur in de Shrewsburykamer van het oude stadhuis.Gerelateerd