Het Dagelijks Bestaan krijgt meer tijd voor zoektocht nieuwe locatie

02-07-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Het Dagelijks Bestaan hoeft voorlopig de Marshuisjes niet te verlaten. Zij kunnen nog een jaar langer blijven. De stichting, die jongeren helpt, had eigenlijk per 1 augustus de huizen op de Voormars moeten verlaten.

Woonbedrijf Ieder1 is samen met de gemeente en Het Dagelijks Bestaan nu overeengekomen om de stichting extra tijd te geven een nieuwe locatie te vinden.

De overeenkomst is opmerkelijk: in april dit jaar werd door de gemeente nog aangegeven dat de staat van de huizen en de leidingen zodanig is dat het niet verantwoord is daar nog langer veilig te wonen.

Het Dagelijks Bestaan heeft achter in de gegeven tijd geen alternatieve locatie kunnen vinden. De gemeente en de stichting gaan zich het komende jaar daar voor inzetten.

Daarna zullen de huisjes tegen de vlakte gaan. Projectontwikkelaar Heijmans gaat hier vervolgens bouwen.
Het is volgens de gemeente is het niet mogelijk om de woningen op de Mars te behouden. Eerder werd de motie om de laatste Marshuisjes aan onder meer de Elshorststraat te behouden door het college bestempeld als onmogelijk. De gemeente heeft de afspraak met Woonbedrijf Ieder1 staan dat de huizen gesloopt worden.