Het Plein en Stichting WerkAtelier tekenen voor werk

30-01-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Stichting WerkAtelier Lochem en Het Plein zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Werkzoekenden die ondersteuning krijgen van Het Plein krijgen via Stichting WerkAtelier een werkervaringsplaats van 3 tot maximaal 6 maanden aangeboden en doen zo werkervaring en arbeidsvaardigheden op.


Stichting WerkAtelier
Stichting WerkAtelier is een burgerinitiatief dat in samenwerking met werkgevers mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt om weer aan een betaalde baan te komen. De medewerkers ontvangen nuttige dagbesteding, kunnen een praktijkgerichte vakopleiding volgen en mogen bij diverse bedrijven proefwerken en stage lopen.

In de afgelopen 2,5 jaar heeft het WerkAtelier ongeveer 90 mensen leren kennen en geholpen. Daarvan zijn er ongeveer 35 naar betaald werk doorgestroomd, al dan niet tijdelijk.

Een goed voorbeeld is dat van een klant die zich via Het Plein heeft aangemeld bij Stichting WerkAtelier. Na een periode van enkele maanden op een werkervaringsplaats kan hij nu bij een firma in Almen aan de slag. In de periode dat hij bij het WerkAtelier werkte heeft hij zich ontwikkeld, is hij zelfstandiger geworden en robuuster op deze manier is hij weer klaar voor de arbeidsmarkt.

De visie van het WerkAtelier is dat ieder mens zich het beste ontplooit wanneer hij of zij in een betaalde baan eigen inkomen verschaft.Gerelateerd