Het Plein helpt mensen 'meedoen'

18-09-2015 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Het Plein Zutphen heeft een website gelanceerd waar mensen met een bijstandsuitkering zonder sollicitatieplicht vacatures voor een 'meedoenplek' kunnen vinden.
Een meedoenplek is een begeleide vrijwilligersplek. Daarbij kunnen mensen maatschappelijk nuttige activiteiten verrichten. Ook kunnen ze zich ontwikkelen, een (dag)structuur creëren en een sociaal netwerk opbouwen. Medewerkers van Het Plein kunnen organisaties ondersteunen in de begeleiding van mensen. Een meedoenplek is altijd aanvullend op de aanwezige functies binnen een organisatie.

 Gerrie: “Ik heb een meedoenplek bij de Stadswerkplaats in Zutphen. Het is fijn om ergens bij te horen, iets zinnigs te doen en een doel te hebben in de week. Ik krijg een uitkering maar het liefst wil ik een betaalde baan als taxichauffeur of medewerker in een rouwcentrum. Iets waarbij ik onder de mensen ben. Maar met weinig werkervaring en zonder diploma’s is het lastig een baan te vinden.”

Voorbeelden van organisaties die meedoenplekken beschikbaar stellen zijn FC Zutphen, 't Warnshuus, Perspectief en Atelier3D.

Alle vacatures zijn te vinden op: https://www.meedoeninlochemzutphen.nl/index.phpGerelateerd