Het Plein start initiatief om 'meer mee te doen'

21-04-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Samen met zeven partners gaat Het Plein in Zutphen mensen helpen om 'meer mee te doen'.
“Meedoen is belangrijk. Voor de samenleving maar ook voor een individu.” aldus Het Plein, “Het doel is mensen meer zelfredzaam te maken en hen waar mogelijk te begeleiden naar (betaald) werk.”

Daarvoor tekende de directeur van Het Plein op 19 april contracten met Driekant, Buurt Onderhouds Bedrijf (BOB), Buurtservice, Superrr, 2Work, Ergo Control en A-REA.

“Als iemand zich bij Het Plein meldt met een vraag over hoe hij ‘meer mee’ kan doen, wordt er na een uitgebreide intake een plan van aanpak gemaakt. In dit plan beschrijft zo iemand wat hij wil en wat hij nodig heeft om betaald werk te kunnen gaan doen.” zo laat Het Plein weten, “Als iemand niet toe is aan werk, kan Het Plein de mogelijkheid bieden om bij een externe partij te gaan werken aan een route naar werk. Dit gebeurt in goed overleg met de betrokkene, en is altijd gericht op maximale participatie.”

Activiteiten
De activiteiten die worden aangeboden variëren per partner en zijn afhankelijk van wat iemand nodig heeft. Wil iemand zich richten op een baan in de horeca of in een winkel, dan is een leerwerktraject bij Driekant of Superrr en van de mogelijkheden.

 BOB en Buurtservice richten zich op klussen en onderhoudswerk. 2Work en Ergo Control zijn gespecialiseerde re-integratiebureaus waar mensen buiten een werksituatie kunnen werken aan ‘mee doen’.

A-REA zorgt voor een vaststelling van de belastbaarheid (beperkingen en mogelijkheden) van mensen die medische problemen ervaren zodat het juiste traject wordt gekozen. Met het moment markeert Het Plein een reeds lopende samenwerking.Gerelateerd