Hoe maken we van Zutphen een nog betere fietsstad?

27-11-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Hoe maak je van Zutphen een betere fietsstad? Over die vraag zal de gemeente zich komende tijd buigen. Afgelopen week was er in het gemeenteforum al een discussie over.

Volgens de fietsersbond is Zutphen een echte fietsgemeente. “Landelijk staan wij in de top 40 van Nederlandse gemeenten met de meeste ‘fietsverplaatsingen’ per inwoner.” Aldus de fietsersbond in Zutphen, “Op zich ook wel logisch: Zutphen is compact en daardoor zeer goed befietsbaar. Zutphen is geen ‘rijke’ gemeente: de fiets is een zeer betaalbaar vervoermiddel. Zutphen is ook een ‘duurzame’ gemeente: veel inwoners kiezen bewust voor een duurzaam middel van vervoer; dat is de fiets bij uitstek.”

Toch zijn er nog enkele knelpunten waar het in Zutphen beter zou kunnen. Zo ziet de fietsersbond graag een fietsstraat (rode loper genaamd) van Warnsveld naar het centrum van Zutphen via e Paulus Potterstraat.
Bovendien wil de fietsersbond dat Zutphen aanhaakt bij de plannen voor ‘fietssnelwegen’ in de regio. Hierop kunnen mensen bijvoorbeeld via E-bikes snel reizen tussen Deventer en Zutphen. Daarbij moet ook rekening gehouden worden met de aansluiting van de fietssnelweg binnen de bebouwde kom.

De fietsersbond is met een lijst aan verbeterpunten gekomen (HIER te vinden). De gemeente gaat zich buigen over welke mogelijkheden zij hebben.