Hoe voelt rijden onder invloed? Test het in Warnsveld

12-12-2016 Nieuws Redactie

WARNSVELD – “Al weet iedereen dat rijden onder invloed gevaarlijk is, nog steeds stappen er mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken.” Aldus de campagne ‘Rijden Zonder Invloed’. Het team heeft als doel om het rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen -en de gevolgen daarvan- sterk te verminderen. Op 13 december is het campagneteam in Warnsveld aanwezig om inwoners bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer.

Het campagneteam is tussen 8:00 en 17:00 uur aanwezig met een stand bij het Isendoorn Oost in Warnsveld. Daar kun je plaatsnemen in de 3D Tripping Simulator. Zo krijg je in een Virtual Reality- wereld met een Oculus Rift bril de kans om zelf virtueel te beleven wat het effect is van alcohol en drugs achter het stuur.

Het team gaat de komende jaren op pad in Overijssel en Gelderland met activiteiten op locaties waar de doelgroepen zich bevinden, zoals festivals en evenementen, (rij)scholen en langs de weg bij politiecontroles. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is.
Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden.Gerelateerd