Honderden werkzoekenden stapje dichter bij werk

26-10-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Dinsdag zijn honderden werkzoekenden een stapje dichter bij een baan gekomen. Zij kregen de kans om te speeddaten met verschillende werkgevers tijdens een banenmarkt. Werkgevers als Sutfene, de Veluwse bron, M72 en PostNL waren aanwezig, maar ook uitzendbureaus die specifieke vacatures open hadden staan voor de aanwezigen.

In de Broodfabriek, gelegen in Noorderhaven, stonden 20 werkgevers met een kraampje waarin zij hun vacatures konden laten zien.
“We hadden ruim 900 mensen uitgenodigd”, zegt Rob Enzerink, een van de organisatoren van de banenmarkt, “Maar het is de vraag hoeveel mensen dan komen. Ze waren niet verplicht, en het is mogelijk dat mensen zich niet graag in het openbaar laten zien als werkloos.”

Toch gaven velen gehoor aan de uitnodiging. Na de openingsspeech van wethouder Annelies de Jonge, stroomden over de hele dag ongeveer 400 werkzoekenden naar binnen.

Vervolggesprekken
Tijdens de banenmarkt werd op een groot scherm een 'kansen thermometer' bijgehouden. Hierop werd het aantal vervolggesprekken naar aanleiding van de speeddate geregistreerd.
Aan het einde van de dag stonden er meer dan 220 vervolggesprekken gepland.

Tevreden
De organisatie kijkt terug op een mooi evenement. Enzerink: “Er zijn meer mensen gekomen dan wij gedacht hadden. En er zijn veel gesprekken ingepland.”

De werkgevers kijken ook terug op een geslaagd evenement. “Het zijn heel veel verschillende mensen die langskomen”, zegt een van de werkgevers, “Wij hebben veel leuke gesprekken kunnen voeren. Ook zijn enkele mensen al uitgenodigd op kantoor voor vervolggesprekken. Maar ik hoop dat andere mensen die wij gesproken hebben ons na vandaag ook nog weten te vinden.”Gerelateerd