Hoofdpijn en slapeloze nachten; maar belangengroep bromtoon houdt ermee op

03-07-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De belangengroep Bromtoon Zutphen stopt ermee. De groep heeft zichzelf opgeheven nadat onderzoek geen resultaten opleverde.

De groep zette zich in om een laagfrequent geluid op te sporen. De bromtoon wordt door meerdere Zutphenaren gehoord. De afgelopen jaren zijn er tientallen klachten binnengekomen over de toon, die soms dagenlang aanhoudt. Door het geluid krijgen deze mensen slaapproblemen of hoofdpijn.

Microflown deed in december onderzoek naar de bromtoon. Zij plaatsten zes kastjes in Zutphen om de oorzaak te zoeken. Deze werd echter niet gevonden.
“Belangengroep Bromtoon Zutphen heeft zichzelf, na 3 jaar actief te zijn geweest, opgeheven. Bromtonen staan meer op de Zutphense- en landelijke kaart maar een oplossing voor het probleem is er, ook na het Microflown trillingen meetonderzoek, helaas niet gekomen.” Aldus de belangengroep.

De sites van de groep over de bromtoon blijven voorlopig nog actief, evenals de Facebookpagina. Maar er zal geen extra informatie meer op verschijnen.