Hulphond niet toegelaten bij wokrestaurant Warnsveld

24-09-2016 Nieuws Redactie

WARNSVELD – Een verjaardag van de familie Hol is eerder deze week niet zo feestelijk geëindigd als zou moeten. Toen de familie vanwege de 70e verjaardag van de moeder naar wokrestaurant Wok Maxis wilde gaan, bleek dat één van de familie niet naar binnen mocht: de hulphond van de dochter.

De dochter is meervoudig motorisch gehandicapt en heeft daarom een hulphond. De familie had dit niet doorgegeven aan het restaurant, zo meldt omroep Gelderland.
Volgens de wet mag een hulphond het restaurant in. Dat komt omdat mensen met een beperking wettelijk dezelfde rechten hebben als ieder ander. Echter, waar bijvoorbeeld met rauw vlees gewerkt wordt, en iemand ziek wordt van bijvoorbeeld een hondenhaar, is dit genoeg om de zaak te sluiten.

Omroep Gelderland meldt dat de familie zwaar teleurgesteld weer naar huis was gegaan. Volgens Stichting Gebruikers Assistentiehonden heeft het restaurant echter geen wet overtreden.

Wok Maxis heeft via Facebook laten weten het voorval te betreuren: “Allereerst nogmaals onze excuses aan de betrokkenen voor hoe het is gelopen en eventuele misverstanden die zijn ontstaan.” Zij laten weten in gesprek te zijn met Stichting Gebruikers Assistentiehonden. “Ook wij staan natuurlijk voor gelijke behandeling voor iedereen, we leven immers allemaal op dezelfde wereldbol.”

De zoon van de eigenaar laat weten het incident te betreuren, maar vanwege de strenge regels genoodzaakt te zijn geweest de hond te weigeren.Gerelateerd