Huurdercollectief wil verder met Kaardebol

01-02-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Nu Atelier3D het complex van de voormalige Kaardebol niet zal huren van de gemeente hebben een aantal ondernemers zich verenigd om de exploitatie over te nemen.
“Deze ondernemers hebben al veel geld geïnvesteerd in bijzondere projecten op het terrein, deze investeringen willen wij uiteraard niet verloren laten gaan. Daarom hebben wij de koppen bij elkaar gestoken om tot een nieuwe en financieel dekkende opzet te komen.” laat het collectief weten.

Onder die projecten valt een  prijswinnende modeltuin, een vlindertuin, een bijzondere kwekerij rond eetbare bloemen voor sterrenrestaurants en een biologische pluktuin. Verder heeft het Baudartius College in het hoofdgebouw een Natuurlokaal ingericht.

“Het huurderscollectief heeft inmiddels een ondernemend en financieel sluitend plan voor terrein, aan verder invulling van het hoofdgebouw wordt hard gewerkt.” aldus het collectief. “Concrete plannen die de locatie nog aantrekkelijker maken zijn vrijwel gereed. En de kosten hiervan dragen de ondernemers gezamenlijk.”

Relatie met Atelier3D
Met betrekking tot de relatie met Atelier3D is het huurderscollectief kort. Woordvoerder Aart van den Berg: “Wij hopen dat het Atelier3D lukt om met de gemeente en de overige schuldeisers tot een vergelijk te komen en dat de doorstart als projectorganisatie slaagt. Maar wij staan geheel los van dat traject.”
Hoe de samenwerking tussen het huurderscollectief en de gemeente Zutphen eruit gaat zien is onderwerp van gesprek. In ieder geval zijn er voldoende financiële middelen om de gevraagde huur voor het terrein op te brengen. Van den Berg: “Wij willen niet afhankelijk zijn van structurele subsidie voor het kunnen betalen van huur. Wel zien we graag dat een deel van de huidige subsidie kan worden aangewend om bijvoorbeeld de Jeugdtuinen te ondersteunen.”

Het huurderscollectief hoopt dat aan alle onduidelijkheid rond de voormalige Kaardebol snel een eind komt. “Want over een niet al te lang tijd moet het zaaigoed de grond in, de seizoenen wachten niet.”Gerelateerd