IJsselbrug wordt helemaal blauw; Zutphenaren opgeroepen mee te schilderen

29-08-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Afgelopen week is er onder Zutphenaren beroering ontstaan over de “half afgeschilderde” IJsselbrug. De gemeente wil hier nu wat aan gaan doen.

“Verf geschiedenis”
Op 23 augustus verscheen er op de Facebookpagina “Je bent een echte Zutphenees” een ludieke actie van een bewoner uit de Hoven. Hij riep medebewoners op zich te melden om met zijn allen de rest van de brug blauw te gaan verven. Dat vond de gemeente uit veiligheidsoogpunt geen goed plan. Toch zette dit initiatief het stadsbestuur aan het denken: “Zou het nou toch op een of andere manier mogelijk zijn om de aanbruggen nu te schilderen in plaats van over drie tot vijf jaar? En kunnen we het zo regelen dat die enthousiaste bewoners inderdaad mee kunnen helpen? En zouden leerlingen van de schildersvakschool hier ook een rol in kunnen hebben?”

Vandaag heeft het college de raad voorgesteld budget vrij te maken en deels te verschuiven. Daarmee kan meteen de vernieuwing van het fietspad aan de kant van de Hoven worden gerealiseerd. Er komt composiet op te liggen, zodat de ribbels verdwenen zijn. En dan is het echt klaar.

Wie schildert er mee?
De gemeente is nu op zoek naar mensen die mee willen schilderen. De veiligheid van deelnemers wordt gegarandeerd en er komt natuurlijk professionele begeleiding. De hele brug wordt blauw. Deelnemers moeten wel boven de 18 jaar zijn. Meld je aan via blauwebrug@zutphen.nl. Voor het materiaal en overalls wordt gezorgd. Het werk start op korte termijn, zodra de gemeente een en ander logistiek voor elkaar heeft.