In opspraak geraakt raadslid: 'ik heb te goeder trouw gehandeld'

07-05-2018 Nieuws Redactie

ZUTPHEN NIEUWS – Zutphens VVD-raadslid Gijs Peteroff is het niet eens met de 'gesuggereerde conclusie' dat hij niet integer zou zijn.
Vorige week bracht de Stentor naar buiten dat het raadslid twee buitenlandse bedrijven verzonnen had. Hij zou een bedrijf in Duitsland en een in Spanje hebben. Op de websites van deze bedrijven werd verwezen naar een hoofdkantoor; maar bij het nakijken van deze adressen bleek daar restaurants te zitten die nog nooit van Peteroff gehoord hadden.
In Zutphen is Peteroff eigenaar van het Genietcafé.

“Het komt er op neer dat ik een bestaande BV in Duitsland heb, die activiteiten verricht. Deze BV had een eigen website. Op die website staat onder het kopje "Hauptsitz" een bedrijf in Spanje. Dat bedrijf is er niet. Toen ik in 2015 grote financiële verplichtingen aanging, overwoog ik om mijn persoonlijke aansprakelijkheid zo goed mogelijk te beschermen. Dit wilde ik doen door tussen het Duitse bedrijf en mijzelf, nog een extra bedrijf op te richten - het bedrijf in Spanje. Dit bleek echter niet nodig en ik zag hier destijds dan ook vanaf. Toch had ik het wel al op de Duitse website laten zetten en is het aan mijn aandacht ontsnapt om het direct weg te halen. Dat is natuurlijk niet zo handig,” zo schrijft Peteroff in een verklaring.

Hij betreurt de gang van zaken. Hij wijst ook met zijn vinger naar de krant, die volgens hem zijn woorden verdraaid hebben: “De middag voorafgaand aan de publicatie heb ik een sterk samengevat concept ontvangen. Daar heb ik mijn commentaar op gegeven. Het uiteindelijke artikel was overigens bijna een hele pagina, met veel tekst die ik niet eerder heb gezien. Ik onderschrijf derhalve zowel de inhoud als de gesuggereerde conclusie, dat ik niet integer zou zijn, niet. Ook spijt het mij te lezen dat ik verkeerd word geciteerd met woorden als 'ontsnappingsroute', die ik niet gebruikt heb.”

Peteroff is ondanks het voorval niet bereid op te stappen uit de raad. Hij vindt immers dat hij in goeder trouw gehandeld heeft.
“In de politiek mag u mij de komende jaren kritisch op mijn inspanningen voor onze gemeente blijven beoordelen, ik ga daarover steeds graag met u in gesprek.”