In plaats van de brug; Hoe zit het eigenlijk met de IJsselkade?

22-09-2017 Nieuws Redactie

Sloopwerk aan de oude damwand | ©Gemeente Zutphen

ZUTPHEN – Hoewel de Oude IJsselbrug de afgelopen tijd het middelpunt van aandacht is geweest, is er ook gewerkt aan de IJsselkade.
Na de bouwvak is hier gewerkt aan de aanleg van de nieuwe laagwaterkering. De komende tijd zal het nog wat geluidsoverlast veroorzaken. Het trillen van de damwanden geeft veel lawaai. Volgende week moet de overlast over zijn.

De hoogwaterkering begint ook meer vorm te krijgen, deze kering (langs de rijbaan) is al voor een groot deel bekleed met de nieuwe bakstenen.
De werkzaamheden zijn niet alleen bovengronds, ook ondergronds, zoals de riolering, is aangepakt.

De IJsselkade zal de komende tijd vol gelegd worden met een tijdelijke bestrating. Vanaf november gaat de weg immers weer open. Dit is onder meer met het oog op de drukke feestmaand.

Vanaf januari wordt de boel weer afgesloten om zo de definitieve inrichting en straat erin te leggen. In juni 2018 is het volledige project afgerond.

De IJsselkade krijgt een parkachtige inrichting en er komen trappen waarop je kunt zitten aan de rivier. De parkeerplaatsen op de lage kade verdwijnen. Zo krijgen fietsers en voetgangers ruim baan. Verder neemt de gemeente de hele rijbaan onder handen. Er komt nieuwe bestrating en verlichting en er worden jonge bomen geplant.