Inchekpalen station Zutphen beter te onderscheiden

14-12-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De incheckpalen op het station in Zutphen zullen uit elkaar worden gehaald. Dit is het resultaat van aanhoudende klachten van treinreizigers bij ROCOV Gelderland. Op het station komen drie vervoerder, NS, Arriva en Syntus, bij elkaar. De incheckpalen van de vervoerders staan naast elkaar, wat tot verwarring leidt.

“Wij attenderen onze reizigers via de TFT-schermen in de trein op het in- en uitchecken bij de juiste cico-paal (incheckpaal, red.) op het perron. Helaas constateren wij dat het in- of uitchecken hier nog geregeld niet goed gaat.” zo liet Syntus weten in reactie. “Het aanpassen van de kleuren van de palen zal naar verwachting in beperkte mate een positieve bijdrage leveren aan de oplossing van het probleem.” De kleuren van de vervoerder Syntus zou veel lijken op de rode kleur die ook door Arriva gehanteerd wordt. De veranderingen werden eerder al uitgevoerd, maar hadden niet het gewenste effect omdat de gebruikte kleur nog steeds rood was.
De palen zullen nu binnenkort wit gemaakt worden.

“Om het probleem structureel op te lossen is ons inziens de single check in / check out noodzakelijk”, aldus Syntus, die daarmee doelt op één check in paal voor alle vervoerders. “Er lopen hiervoor inmiddels een aantal pilots. Naast de technische oplossing, die hopelijk niet lang meer op zich laat wachten, moet voor dit onderwerp nog wel een politiek en bestuurlijk proces worden doorlopen. Syntus zal hier actief aan meewerken.”Gerelateerd