Intimidatie binnen Zutphense Lidl aangepakt

25-09-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Afgelopen week hebben werknemers van het Lidl-filiaal in Zutphen samen met vakbond FNV Handel een gesprek gehad met Erwin Bziuk, CFO bij Lidl. Aanleiding was de in juli overhandigde petitie waarin de werknemers van het Zutphense filiaal vroegen om een verbetering van hun arbeidsomstandigheden. Er werd gesproken van intimidatie en veel niet nagekomen afspraken.

"We voelden ons serieus genomen en er werd geluisterd naar onze klachten. De heer Bziuk gaf aan dat iedereen - dus ook leidinggevenden en rayonmanagers - zich dient te houden aan de huisregels", vertelt Antoinette Woudstra, allround medewerkster.

Verbeteren arbeidsverhoudingen
Afgesproken is dat er een plan van aanpak komt om de onderlinge arbeidsverhoudingen te verbeteren. Onder andere door te werken aan de communicatie tussen leidinggevenden en het winkelpersoneel. "Het herstellen van het onderlinge vertrouwen zal meer tijd kosten en Lidl erkent dat dit gestructureerd moet worden aangepakt. Zowel de medewerkers als de bond worden hier nauw bij betrokken", aldus Fatma Bugdayci van FNV Handel.

Asuman Soy, allround medewerkster: "Wat ik echt tof vond was dat de heer Bziuk zei dat hij zich kon voorstellen dat we het misschien moeilijk vonden om onze klachten te melden. Hij vond het stoer en krachtig van ons dat we een petitie hebben overhandigd. En hij zei dat misstanden moeten worden aangepakt dus dat we ze altijd moeten melden." Bugdayci: "Het is mooi dat de werknemers gezamenlijk zijn opgekomen voor zichzelf en dat dit heeft geleid tot concrete afspraken."

De petitie was ondertekend door 71 procent van de werknemers van het Lidl-filiaal in Zutphen. Ze wilden onder andere een respectvolle communicatie en omgang, een eind aan de intimidatie en verlaging van de werkdruk.