Investeringen Zutphens hockeyveld gaan gepaard met contributieverhoging

11-05-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De aanleg van een vierde veld voor de Zutphense hockeyclub kan doorgaan. De raad heeft ingestemd met het budget om dit sportveld aan te leggen.

De hockeyclub heeft al tijden een capaciteitsprobleem waardoor een deel van de ‘thuis’-wedstrijden in Voorst wordt afgewerkt. De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft aangegeven dat het zo niet kan. Als er geen extra veldcapaciteit zou komen, zou de bond een ledenstop invoeren.

De raad is akkoord gegaan met de aanleg van een nieuw veld ter waarde van een half miljoen euro.

Contributieverhoging
Daarnaast wil de hockeyclub het hoofdveld van een semi-waterveld ombouwen naar een volwaterveld. De gemeente is bereid hieraan mee te betalen mits de club zelf 150.000 euro inlegt.

Om dit bedrag bij elkaar te brengen heeft de club de contributie verhoogd met 25 euro per jaar. “Met een vierde veld krijgen we ook meer kosten in onderhoud en elektriciteit. Daarnaast willen we de 150.000 euro bij elkaar krijgen”, aldus de voorzitter van het bestuur. De contributieverhoging alleen is niet afdoende: “Daarnaast willen we sponsoracties gaan houden en zal er een stukje lenen bij zitten. Er is ook nog de mogelijkheid dat een sponsor zich meldt.”

Investeren in sport
Wethouder Coby Pennings is blij met de investering. “Zutphen heeft de laatste jaren veel te weinig aandacht gehad voor sport. Zo was de sportambtenaar wegbezuinigd bij de kerntakendiscussie. Ik ben heel blij dat die nu weer terug is.”

De investering in het hockeyveld moet volgens Pennings niet ten koste gaan van andere sportclubs. In mei worden enkele voetbalvelden, zoals de van de Warnsveldse Boys, gecontroleerd. Als de kwaliteit onder de maat blijkt, wordt ook hier geld voor uitgetrokken. “We willen een lijn volgen voor alle clubs.” Deze lijn wordt binnenkort vastgelegd in de sportvisie van de gemeente.