Inzameling koffiepunten voor de voedselbank

28-11-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - De Lionsclub Zutphen gaat in de maand december Douwe Egberts waardepunten verzamelen. De opbrengst van de inzamelingsactie van koffiepunten gaat naar cliënten van de Voedselbank Zutphen die actief is in Gorssel, Eefde, Brummen, Eerbeek, Warnsveld en Zutphen. Twaalf winkels in de regio fungeren vier weken lang als inzamelplaats.

Vorig jaar werden ruim 1,7 miljoen punten ingezameld.

Voedselbank
De Lionsclub hoopt honderdduizenden waardepunten in te zamelen in het gebied dat loopt van Gorssel via Zutphen naar Brummen en Eerbeek. Deze koffie- en theepunten worden uiteindelijk aangeboden aan koffiebrander Douwe Egberts in Utrecht die de toezegging heeft gedaan het aantal punten met minimaal 15 procent te verhogen. De waardepunten worden dan niet omgezet in cadeaus, maar in gratis pakken koffie voor cliënten van de Voedselbank.

“Wekelijks zijn bijna 200 gezinnen in Zutphen en omgeving afhankelijk van de pakketten van de Voedselbank” zegt Paul Bombeld van de Lionsclub in Zutphen. “Met deze inzamelactie willen wij de cliënten een jaar lang een pak koffie in hun pakket bieden. Want koffie is een lang houdbaar product dat eigenlijk nooit als restpartij aan de Voedselbanken wordt aangeboden. Daarom zijn we dan ook ongelofelijk blij met de ondersteuning van de koffiebrander.”

Iedereen die nog DE-waardepunten in de keukenlade heeft liggen wordt opgeroepen deze te deponeren in de actiebussen die overal in de regio zijn neergezet.

Locaties
In Zutphen staan de bussen bij drogisterij Trekpleister Leesten en bakkerij Kuiper in het Waterkwartier, bij Albert Heijn aan de Brink en aan het Polsbroek en bij de Coop in Noordveen. In Warnsveld staat de bus bij Boekhandel Boek & Co, in Eefde bij de Coop en in Gorssel bij Jumbo.

In Brummen staan de inzamelbussen bij Primera Bosman, Spar Lenderink en Jumbo. En Eerbeek staat de verzameldoos bij Plus van Tetering.

De inzamelactie van koffiepunten is deze week gestart en loopt nog tot eind decemberGerelateerd