Jesse (13) vraagt gemeente Zutphen om mobieltjes; krijgt dozen vol terug

28-07-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Jesse Mulder (13 jaar uit Oldebroek) stuurde de gemeente Zutphen een e-mail; of zij nog oude mobieltjes hebben voor Stichting Opkikker..
De e-mail kwam bij Team Publiekszaken terecht. Jesse is 13 jaar oud en is genezen van kanker. Hij is zich gaan inzetten voor andere zieke kinderen. Daarom zamelt hij oude mobieltjes in voor Stichting Opkikker.

Stichting Opkikker heeft als doel om gezinnen met een langdurig ziek kind een mooie dag te bezorgen. Lichtpuntjes zijn in zo’n situatie van groot belang. In een moeilijke periode worden mooie, leuke momenten heel intensief beleefd. Ze geven een opkikker aan het kind én aan de rest van het gezin.

Dozen vol mobieltjes

“Team Publiekszaken steunt Stichting Opkikker al jaren met de inzameling van gevonden mobieltjes die niet opgehaald worden. Maar wat blijkt? De oude of ouderwetse mobieltjes van ons, ambtenaren, worden al jaren bewaard. En dat levert al met al dozen vol mobieltje op.” Aldus de gemeente.
In plaats van ze naar een opkoper te sturen, doneert de gemeente Zutphen ze nu aan Stichting Opkikker. Naast het mooie goede doel is de inzameling ook goed voor het milieu. Data en simkaart worden door een erkend bedrijf verwijderd. De overige onderdelen worden gerecycled.