Jongerenwoningen in Zutphen voor 414 euro huur

24-06-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Gemeente Zutphen gaat beginnen met de bouw van jongerenwoningen met een huurprijs van maximaal 414,02 euro per maand. Dat is het resultaat van een raadsvoorstel van de SP dat vrijdagmiddag 23 juni besproken werd. De raad stemde unaniem voor het voorstel.

De SP zet zich al jaren in voor de komst van jongerenwoningen in Zutphen. SP woordvoerder Nils Müller: "Voor jongeren die in Zutphen willen blijven wonen of terug willen komen is er nu bijna geen plek. Noodgedwongen gaan ze weer bij hun ouders wonen of ze belanden op kleine kamers van huisjesmelkers. Het is hoog tijd om te beginnen aan de bouw van betaalbare jongerenwoningen."

De motie roept specifiek op om jongerenwoningen te bouwen met een huurprijs van maximaal 414,02 euro per maand. Dat is omdat jongeren tussen de 18 en 23 alleen bij huurwoningen van die prijs recht hebben op huurtoeslag.

Nils Müller: "Al toen wij nog niet eens wisten waar het gemeentehuis stond knokten wij al voor de komst van jongerenwoningen. Het is een geweldig succes dat nu, na meer dan vijf jaar, de raad eindelijk het gemeentebestuur opdraagt om te starten met de bouw van jongerenwoningen."

Het college moet de consequenties van de motie verwerken in hun Programmabegroting 2018-2021.