Kapper ZieZo Geknipt wint Groene Lintje

22-05-2016 Nieuws Redactie

De kapperszaak ZieZo Geknipt in Zutphen heeft het jaarlijkse groene lintje van GroenLinks in de wacht gesleept. De kapsalon aan de Groenmarkt is volgens de jury “een unieke, jonge kapperszaak, waarvan de eigenaressen vol enthousiasme en overtuiging werken aan een beter milieu. En dat is bijzonder in een branche waarin chemicaliën en spuitbussen tot nog toe een grote rol spelen”.
 
Voorbeeldfunctie voor kappersbranche
ZieZo Geknipt, kapperszaak van Cissy Weijers, werkt met natuurlijke producten, veelal ecologisch geteeld en zo weinig mogelijk belastend voor het milieu. De verpakking is volledig cradle-to-cradle, wat inhoudt dat alle onderdelen, van de flacon tot aan de drukinkt op het etiket composteerbaar of opnieuw te gebruiken zijn. ZieZo Geknipt is daarmee een belangrijk voorbeeld voor de kappersbranche. De jury: “Juist omdat ZieZo Geknipt in haar branche zo uniek, opvallend en vooruitstrevend is hebben we besloten ZieZo Geknipt het Groene Lintje uit te reiken”
 
Eervolle vermelding
De jury van Het Groene Lintje heeft voor de prijs van 2016 uit dertien aanmeldingen vijf nominaties gekozen. De nominaties hadden dit jaar met elkaar gemeen dat het alle vijf unieke ondernemingen in Zutphen zijn met een duidelijke voorhoedefunctie op het gebied van duurzaamheid. De andere ondernemingen die van GroenLinks een eervolle vermelding kregen zijn: de BioToko, Eco-Care, Goods Only en restaurant Lekker.