Kermis Zutphen verdwijnt uit de binnenstad

14-06-2018 Nieuws Redactie

ZUTPHEN NIEUWS – De kermis in Zutphen zal verwijderd worden uit de binnenstad, dat schrijft De Stentor na bericht van burgemeester Annemieke Vermeulen. De burgemeester heeft de belangenvereniging van kermisexploitanten medegedeeld dat 2018 hun laatste jaar in de Zutphense binnenstad wordt.

De kermis was tijdens de verkiezingen ook al een verhit debat. Verschillende partijen wilden de kermis uit de stad hebben omdat deze voor overlast zorgt. Het argument dat, omdat de kermis bezoekers naar de stad trekt, dit goed is voor de horeca, wordt tegengesproken door de zaken in de binnenstad.
Zij merken vooral dat bezoekers voor de kermis komen, niet voor de cafétjes. Waar de kermis heen moet is nog niet duidelijk. Dit wordt later besproken.

Tijdens het verkiezingsdebat bij de lokale radio B-FM werd benoemd dat de kermis buiten de binnenstad ook voordelen oplevert. Omdat de binnenstad beperkte ruimte heeft blijven grote attracties als achtbanen weg. Locaties met meer ruimte zouden ook meer mogelijkheden voor de kermis geven.